Eerst geloven dan zien!

Eerst geloven dan zien!

“EERST ZIEN DAN GELOVEN.”

Geloof jij in deze stelling?

Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat dit andersom werkt.
Als je het mij vraagt is het eerst zien dan geloven.

Ik zal het je uitleggen aan de hand van een voorbeeld over mijn dochter, waarin ik mij ook echt schuldig maakte aan deze uitspraak: ” eerst zien dan geloven” en dit terwijl ik hier dus helemaal niet in geloof. Tja, ook ik trap nog steeds in valkuilen :-))

Afgelopen schooljaar had mijn oudste dochter halverwege het jaar maar liefst 13 tekorten! Mijn god, dat is nogal wat. Mijn man en ik hadden het al meteen opgegeven en wij gingen er vanuit dat ze het schooljaar overnieuw moest doen.

Maar mijn dochter niet. Zij vertelde ons dat ze kost wat het kost over zou gaan, en bleef dit stellig volhouden. Steeds als het onderwerp ter sprake kwam en zij aangaf dat ze het gewoon ging halen was mijn antwoord: “ja ja, eerst zien dan geloven.”

Op dat moment niet beseffende dat dit haar juist niet hielp. Ik zat zo in mijn eigen overtuiging dat ze het toch al niet meer zou halen dat schooljaar.

Maar wat denk je? je voelt hem vast aankomen, mijn dochter ging tot mijn eigen stomme verbazing over!

Stel je nu eens voor dat mijn dochter zelf ook niet geloofden dat ze het zou redden. Zou zij het denk je volgehouden hebben om keihard te knallen dat laatste halfjaar?

Zou ze zich zo uit de naad gewerkt hebben als ze zelf niet geloofd had dat het haar ging lukken?

Wat als ook zij had gedacht, ik moet het eerst nog maar zien, dan geloof ik het pas. Waar had haar drive dan vandaan moeten komen om keihard aan de bak te gaan?

Haar geloof en het vertrouwen in haarzelf, zorgde ervoor dat ze alles op alles zette en heel hard ging werken dat laatste halfjaar.

Natuurlijk had ze momenten waarin ze in tranen uitbarstte, en het even niet meer zag zitten. Maar doordat ze er echt in geloofde hield ze vol! Pakte ze de draad weer op na een huilbui en ging ze er vol goede moed weer tegenaan. Omdat ze er zelf van overtuigd was dat het haar ging lukken. En dan bereik je vele vele malen meer dan als je er zelf niet in gelooft.

Dus lieve Randa,  als ook jij denkt; “ Eerst zien dan geloven.” 
Dan wil ik je van harte uitnodigen om deze stelling eens om te draaien.

EERST GELOVEN DAN ZIEN!

Zorg dat je het gelooft en het ‘zien’ volgt vanzelf??

Er zijn allerlei manieren om aan je geloofsovertuigingen te werken. Je zal je er eerst bewust van moeten worden welke overtuigingen jouw zo belemmeren en tegenhouden in je dagelijkse leven. Vervolgens is het zaak om deze om te buigen en er een andere overtuiging voor in de plaats te zetten die jij wilt gaan geloven.  En dan kun je echt aan het geloven ervan werken, en zal je beloond worden met het resultaat.

Hoe zit dit bij jou? 

Ga jij voor eerst zien dan geloven?

Of voor eerst geloven en dan zien? 

Wil jij dat eens met mij delen? Je kunt mij mailen naar info@b-incharge.nl Ik zou dat echt superleuk vinden, en natuurlijk krijg je van mij antwoord terug en denk ik met je mee hoe jij meer geloof en vertrouwen kunt creëeren bij jezelf.

Volg of like me
EMAIL
FACEBOOK
LINKEDIN

Een reactie plaatsen