Gaat groei altijd gepaard met pijn?

Gaat groei altijd gepaard met pijn?

Ik zit nu in de trein onderweg naar mijn nieuwe avontuur, vandaag is de eerste dag van mijn opleiding NLP. Ik zit me zo te bedenken hoe fijn het is om eindelijk de stappen te nemen waar ik echt blij van word. Hoe fijn ik het vind om naast moeder zijn weer een nieuw doel in mijn leven te hebben.

Namelijk het opbouwen en uitbreiden van mijn praktijk B-Incharge.

Ik ben blij en dankbaar dat ik eindelijk na jaren zwoegen het vertrouwen gevonden heb om te doen waar mijn hart van gaat stralen.

Ik heb altijd een enorme weerstand gehad tegen mensen die verkondigden dat groei gepaard gaat met pijn. Waarom moet dat dacht ik? Waarom niet groeien zonder pijn en ellende? Wat is de toegevoegde waarde ervan?
Maar als ik dus nu zo terugkijk op mijn eigen leven en me besef wat al die pijnlijke en vervelende dingen mij uiteindelijk gebracht hebben kan ik niet anders zeggen dan veel!

Want als ik geen burn out gehad zou hebben, was ik nooit zo dichtbij mezelf gekomen als nu. Dan had ik nooit de veranderingen ondergaan die ik nu ondergaan ben, en was ik nooit zo rijk in kennis en wijsheid geweest als dat ik nu ben.

Nog belangrijker, dan was ik vast blijven zitten in een baan waar ik toen zat en had ik nooit het lef gehad om mijn hart te volgen.

En als ik een half jaar geleden niet mijn inkomen verloren was, had ik mezelf echt never nooit die schop onder mijn kont gegeven om over mijn angst heen te komen. Mijn angst om zichtbaar te worden en B-inCharge te beginnen. Ik had dan nooit gedurfd om foto’s te gaan lezen in het openbaar!

Al die andere angsten die mij mijn leven lang belemmerden, hebben mij uiteindelijk geleerd dat angst maar een afleider is. Een afleider om je van je diepste verlangens en dromen af te houden. Dat de enige oplossing om angsten te overwinnen is om er doorheen te gaan, en zeker niet voor te vluchten. en dingen waar je angst voor hebt juist te doen!!

Is dat makkelijk?  NEE! Is dat nodig als je wilt groeien en stappen wilt zetten om verder te komen? JA!

Ook de conflicten die ik met mensen gehad heb in mijn leven hebben mij vele dingen geleerd en mooie waardevolle inzichten gegeven. Ik heb geleerd dat je jezelf ten alle tijden op de eerste plaats moet zetten!

Dat het niet altijd aan mij hoeft te liggen als mensen onaardig zijn of je niet chique behandelen. Maar dat ik de verantwoording ook bij hen neer mag leggen i.p.v. altijd bij mezelf.

Ik ben gaan inzien dat ik mag zijn wie ik ben en dat er altijd mensen zullen blijven oordelen ongeacht wie ik ben of wat ik doe. Maar ik heb ook ondergaan daar waar er deuren sluiten met bepaalde mensen in je leven,  ook weer nieuwe deuren opengaan en hele mooie nieuwe mensen voor terugkomen. Hoe cool is dat?

En zo zijn er dus nog genoeg dingen die ik meegemaakt hebt waar ik zeer veel wijze lessen uit heb mogen halen. Ik ga dus zeker niet verkondigen hoe blij ik met de pijnlijke en verdrietige gebeurtenissen ben die in mijn leven gebeurd zijn. Want dat is natuurlijk de grootste onzin ever!

Maar ik ben er inmiddels wel achter  gekomen wat men bedoeld met groei gaat gepaard met pijn!

Want dat is wel degelijk de waarheid. Natuurlijk kunnen we ook groeien zonder pijn, door een opleiding te volgen of kennis te vergaren over bepaalde zaken. Maar de echte hardcore groei gaat in 99% van de gevallen echt gepaard met pijn. Dat is weer allemaal onderdeel van het  leven om ons zo weer verder te tillen naar een hoger bewustzijnsniveau. En iedere keer als je weer zo’n pijnlijke periode moet ondergaan, weet dan dat er daarna altijd weer groei uitkomt en je er ergens ook weer sterker door geworden bent.

En zo zal het altijd blijven gaan zolang we leven.

Volg of like me
EMAIL
FACEBOOK
LINKEDIN

Een reactie plaatsen