Over mij

Je hebt altijd een eigen keuze.

Vanaf mijn puberteit had ik altijd al het gevoel anders te zijn dan de meeste mensen om mij heen. Ik voelde me eenzaam en alleen. Door niemand begrepen. Daardoor zonderde ik me veel af en raakte langzaam in een depressie. Ik had nooit geleerd om mijn eigen keuzes te maken, want die werden altijd voor mij gemaakt. Dit resulteerde voor mij uiteindelijk in gedrag waarbij ik iedereen altijd maar wilde pleasen om aardig gevonden te worden. Hier werd voor mij de angst voor afwijzing geboren. Ik ontwikkelde langzaam een negatief zelfbeeld. Dit heeft uiteindelijk jarenlang de kwaliteit van mijn leven negatief beïnvloed.

Toen de dag aanbrak dat ik letterlijk op de grond in elkaar zakte op mijn werk en naar huis gestuurd werd, besefte ik dat ik aan de bak moest. Ik volgde jarenlang vele verschillende vormen van therapie. Hierdoor leerde ik onder andere om beter voor mezelf te zorgen. Ik leerde nee zeggen en duidelijke grenzen aangeven. Daarnaast leerde ik eigen keuzes te maken en me minder druk te maken om de mening van een ander. Ik leerde wat mij uniek maakte en waarom ik voelde wat ik voelde en daarmee kwam de acceptatie.

Maar wat ik vooral geleerd heb, en dat was voor mij echt een eyeopener, is dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt in het leven. En dat je altijd een eigen keuze hebt! Door deze inzichten en tools toe te passen en te integreren in mijn leven kreeg ik het vertrouwen in mijzelf weer terug. Eindelijk kon ik gaan staan voor mezelf en was ik in staat om mijn eigen keuzes te maken. Door goed voor mezelf te zorgen kon ik juist beter voor een ander zorgen. Dit werd voor mij de basis van waaruit ik navigeerde.

Kernwoorden die bij mij horen zijn:

Direct Eigenwijs Gastvrij
Scherp Doorzetter Modieus
Confronterend Ruimdenkend Realistisch
Intuïtief Kritisch Nuchter Spiritueel
Vechter Kwetsbaar What you see is what you get
Leergierig    

altijd een eigen keuze

Waarom ik doe wat ik doe

Voor mensen met een negatief zelfbeeld is het vaak moeilijk om op eigen kracht uit de negatieve spiraal te komen.
Ze kunnen hier jaren in blijven hangen. De reden hiervoor is dat ze te gefocust zijn op de negatieve aspecten van zichzelf en hun omgeving. Hierdoor zijn ze niet in staat om de mooie en positieve dingen te zien van zichzelf. Ze zijn ook niet in staat om echt voor zichzelf te gaan staan. Ze zijn zeer afhankelijk van andermans goedkeuring en zullen ook het leven leiden waarin zij zichzelf zeker niet op de eerste plaats zetten. Uiteindelijk zal dit resulteren in een ongelukkig leven.

Ik ben ervan overtuigd dat met de juiste expertise op dit gebied je geen jarenlange therapie nodig hebt. Met de juiste inzichten en tools die je leert te integreren in jouw leven zal je in staat zijn om de focus van de buitenwereld terug te brengen naar jezelf. Hierdoor zal je in staat zijn om keuzes te maken vanuit jouw eigen behoefte en zo weer de regie over je eigen leven (terug) te krijgen met als resultaat dat je weer gaat leven in plaats van overleven.

Als je me zou kennen zou je weten dat………

… ik een grote liefde heb voor sneakers
… ik de grootste koukleum ben
… als het regent ik wél echt smelt
… ik hou van eten, maar niet van koken
… ik altijd zeg waar het op staat
… je mij altijd wakker mag maken voor Sushi
… ik heel spiritueel ben en toch met beide benen op de grond blijf staan
… dat ik hou van filosoferen

sneakers

Wil je me beter leren kennen? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Dit is wat anderen over me zeggen:

Randa is een doorzetter. Zorgzaam en een gevoels mens. Ze is trouw met haar hart op haar tong. En als ze iets doet, dan gaat ze er helemaal voor!

Een onbeschrijflijk lieve vrouw met een warm hart.

Randa geeft je volledige aandacht, oordeelt niet en respecteert je als persoon. Zij is een zeer liefdevol persoon, een echte mensen mens.