Sta jij jezelf toe om gelukkig te zijn?

Sta jij jezelf toe om gelukkig te zijn?

Geef jij jezelf toestemming om gelukkig te zijn?

Of is er altijd zo’n akelig stemmetje aanwezig in jou die zegt dat het geluk niet voor jou is weggelegd?

Zit er bij jou ergens een overtuiging die gelooft dat geluk alleen voor een deel van de mensheid bestemd is, en laat jij daar nou net niet bij zitten.

Vraag jij jezelf weleens af wanneer jij nu eindelijk eens gelukkig mag zijn?

Ik zal je een handje helpen…

Gelukkig zijn is een keuze!!

Vanaf mijn puberteit had ik de illusie dat gelukkig zijn niet voor mij bestemd en bedoeld was. Ik vroeg me ook echt heel serieus af hoe gelukkig zijn voelde. Ik wilde het ‘geluksgevoel’ zo graag eens een keertje ervaren. Natuurlijk had ik weleens momenten dat ik me blij voelde, maar dan kwam er al heel snel een geniepig stemmetje tevoorschijn die mij vertelde dat er vast snel iets naars zou gebeuren.

Waarom dacht ik dit??

Omdat ik er dus onbewust heilig in geloofde dat ik niet gelukkig mocht zijn. Blijkbaar heb ik er ooit voor gekozen om deze gedachte te denken en voor waarheid aan te nemen. Deze overtuiging heeft mij letterlijk bijna mijn leven lang achtervolgd. ondanks dat de blijdschap en liefde voor mijn gezin zo groot was kon ik nog steeds niet het echte gelukkig zijn ervaren. Er hing toch altijd een grote donkere grijze wolk boven mijn hoofd die zich op ieder moment kon aandienen met een nare gebeurtenis.

Eindelijk besloot ik om anders te kiezen.

Na een hele lange periode van therapie waarin ik mij persoonlijk enorm ontwikkelde was voor mij eindelijk het kwartje gevallen! Ik begreep eindelijk dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn eigen geluk! Dat iedereen het recht heeft om gelukkig te zijn en dat het geen selectie is van bovenaf wie wel en niet hiervoor in aanmerking komt. Ik was het zat om mezelf te doen geloven dat ik niet geboren was om gelukkig te zijn. Waarom een ander wel en ik niet?? En toen besloot ik een andere keuze te maken. Ik ging mezelf gewoon een ander verhaal vertellen. Namelijk het verhaal dat ik ook gelukkig mag zijn. Sterker nog dat ik ook gelukkig ben!

En natuurlijk voelde ik me niet van de één op de andere dag meteen gelukkig. Daar moest ik heus nog wel wat voor doen. Maar het feit alleen al dat ik mezelf toestemming gaf om gelukkig te mogen zijn werkte zo bevrijdend en creëerde zo’n andere energie. Ik kreeg een totaal andere kijk op het leven. Ik zorgde er dus voor dat ik het ook echt ging geloven dat ik gelukkig mocht zijn. Met als resultaat dat ik vandaag de dag ècht gelukkig ben!! en hier dus ook echt voor uit durf te komen.

Besef je dus goed, dat we vaak niet eens bewust door hebben dat we onze eigen saboteur zijn. Bij mij was dit angst en het idee dat ik niet gelukkig mocht zijn. Het kan bij jou natuurlijk een andere belemmerende overtuiging zijn.

Als ik jou nu de vraag opnieuw stel.

Mag jij gelukkig zijn van jezelf? 

Wat is hier dan jouw antwoord op?

Wil je het antwoord met me delen? Dat zou ik fantastisch vinden. Je kunt reageren onder dit blog of mij antwoorden via mail. Hou je het antwoord liever voor jezelf. Begrijp ik ook volledig. Het gaat er mij om dat jij je bewust wordt of jij jezelf echt de toestemming geeft gelukkig te zijn. Of dat er nog allerlei overtuigingen zitten die jouw van een gelukkig leven afhouden.

Volg of like me
EMAIL
FACEBOOK
LINKEDIN

Een reactie plaatsen