Hoe ik mijn tegenslag gebruikte om te groeien

Hoe ik mijn tegenslag gebruikte om te groeien

Gisteren stelde ik de vraag op facebook over wat je zou willen achterlaten in 2017 en mee wil nemen het nieuwe jaar in. Met deze vraag zette ik mezelf ook meteen aan het werk. Ik nam mijn eigen jaar eens goed onder de loep. Wat is er allemaal gebeurd? Wat heb ik meegemaakt? En wat heb ik geleerd? Waar ben ik gegroeid en wat vraagt nog mijn aandacht? Wat voor moois heb ik beleefd, en wat waren mijn minder fijne momenten? Wat zorgde ervoor dat ik kon groeien? Wat waren mijn doelen en heb ik deze bereikt? En zo kan ik nog wel even doorgaan met vragen stellen….

 

Dit is eruit gekomen…..

De eerste 3 maanden waren meteen de zwaarste en meest moeilijke maanden van het jaar 2017. Ik heb in deze maanden zó veel voor mijn kiezen gehad in een korte periode dat ik eind februari even mijn dieptepunt bereikte. In 3 maanden tijd verloor ik mijn neef in de oorlog in syrië, verloor ik een zaak tegen het UWV wat betekende dat ik geen recht meer had op inkomen. Ik ging 3 maanden lang een pittig revalidatie traject in vanwege ernstige bekken en rugklachten en als klap op de vuurpijl raakte ik onverwachts en geheel ongepland zwanger (wat al een shock op zich was) en raakte ik het kindje na een aantal weken ook weer kwijt. Het hartje klopte niet en ik moest ervaren hoe het is om een miskraam te krijgen.

 

Nou de kop van het jaar 2017 was er goed af zeg maar. En waarom vertel ik deze persoonlijke dingen nu. Niet om medelijden te krijgen. Nee zeker niet! Maar juist om te laten zien wat ik na deze maanden voor ongelooflijke groei heb meegemaakt. En ja daar komt ie weer pijn gaat gepaard met groei. Een uitspraak die ik zelf niet zo leuk vind, maar die wel klopt als een bus!

Het feit dat ik keihard werd teruggeworpen op mezelf heeft me zoveel sterker gemaakt.

Wat heeft deze pijn mij uiteindelijk gebracht? Hoe heeft het mij groei opgeleverd? Nou dan zal ik je vertellen.. Het feit dat ik keihard werd teruggeworpen op mezelf heeft me zoveel sterker gemaakt. Ik moest echt even helemaal terug naar mijn basis. Alles doorvoelen en ondergaan. Om dan tot het besef te komen dat ik zelf in de hand had hoe hier mee zou gaan dealen. Ging ik weg zitten kwijnen in zelfmedelijden en slachtofferschap of ging ik mijn verantwoordelijkheid pakken hierin? Ik koos voor het laatste. Ik gaf mezelf 1 week de tijd om dit volledig te doorvoelen, in bed te blijven liggen met een kussen op mijn hoofd. Mezelf zielig te vinden dar ik dit allemaal moest ondergaan. En na die week was het klaar!!! Ik keek terug op deze 3 maanden en haalde hier al mijn positieve en groei momenten uit. Zoals dat ik hard gewerkt heb aan mijn fysieke gesteldheid, ik ben door heel veel angsten heen gegaan en ben ze onder ogen gekomen zodat ik er doorheen kon breken. Door het verlies van mijn inkomen werd ik gedwongen iets te ondernemen, en het bracht ook heel veel vrijheid met zich mee.

 

Eindelijk kon ik echte stappen zetten en keuzes maken zonder bang te zijn voor het UWV. Ik hoefde niet meer bang te zijn dat ik werd opgeroepen of dat ik mijn inkomen zou verliezen want die was ik nu toch al kwijtJ. En door de miskraam en het verlies van mijn neef kwam ik echt tot het besef dat ik moest gaan leven. Ècht LEVEN!!!! Stoppen met die onzin verhalen vertellen. Stoppen met het zoeken naar goedkeuring van anderen. Stoppen met geleuter en dingen doen waar ik eigenlijk heel ongelukkig van werd. Zoals jaren te lang thuis zitten en maar niet de stap durven maken om mijn dromen achterna te gaan. Ik besefte me ook heel goed dat het leven kort is en hele onverwachtse wendingen kan aannemen. Ik moest keuzes maken. Serieuze keuzes. En ik alleen kon dit doen. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor mijn eigen leven, net zoals jij voor het jouwe.

Ik koos ervoor om 100% voor mezelf te kiezen

Ik wilde niet meer onzichtbaar zijn, mezelf kleineren en onderwaarderen. Dit heb ik al veel te lang gedaan en door dezesnelle gebeurtenissen achter elkaar ging bij mij eindelijk het knopje om. En vanaf het moment dat ik daadwerkelijk voor mezelf koos ging ik als een trein! Ik lanceerde een Facebook pagina waarin ik foto’s las voor mensen. Ik volgde de opleiding NLP. Ik bezocht live events om te netwerken, ook al had ik toen nog geen bedrijf. Ik leerde heel veel mooie en inspirerende mensen kennen die ik ook ben gaan volgen op social media. Deze mensen hebben allemaal stuk voor stuk een positieve bijdrage aan mijn leven geleverd en nog steeds!

De maak je hoofdleeg sessies hebben zoveel positiviteit in mijn leven gebracht.

In juni kwam ik in aanraking met Access BARS. Ik noem ze ‘maak je hoofd leeg’ sessie. Dit heeft zoveel positiviteit gebracht in mijn leven en mijn gezin. Ook leerde ik door Acces te leven in de vraag en mogelijkheden in plaats van mezelf steeds vast te zetten in conclusies die niet aan mijn leven bijdroegen. Hier heb ik echt zoveel aan. Door de ‘maak je hoofd leeg sessie aan mijn oudste dochter te geven kon ook zij weer echt zichzelf zijn. Ze kreeg haar zelfvertrouwen weer terug. Na 2 jaar volledig zichzelf en haar zelfvertrouwen kwijt te zijn geweest is ze na een paar behandelingen weer volledig opgebloeid!!In september ben ik de ondernemers opleiding gaan volgen bij de geweldig lieve business coach Veronique Prins. Mede dankzij haar kon ik in oktober mijn droom verwezenlijken en mijn eigen coachpraktijk  B-inCharge de wereld inslingeren.

Terugkijkend op dit jaar

Nu vandaag de dag 28 december 2017  terugkijkend naar dit bewogen jaar kan ik maar 1 ding zeggen. Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar voor waar ik nu sta. Ik besef mij namelijk heel erg goed dat ik dit zelf gerealiseerd heb. Dat ik diegene ben die hier hard voor gewerkt heeft en mijn verantwoordelijkheid hierin genomen heb. Ik heb er voor gekozen om voor mezelf te kiezen, mij niet meer te laten leiden door angst en naar mijn verlangens te luisteren. Om ze serieus te nemen en actie te ondernemen. En zo stapje voor stapje mijn eigen weg te bewandelen.

 Mijn boodschap voor jou

En dat is meteen mijn boodschap aan jou en wat ik met mijn verhaal aan jou wil vertellen. Niemand kiest voor bepaalde situaties in zijn leven. En het leven is zeker niet altijd makkelijk. Maar jij bent wel echt de enige persoon die kan kiezen wat voor leven jij wilt leiden. En jij bent ook de enige persoon die hier verantwoordelijk voor is. Wat er ook speelt in je leven, hoe zwaar het ook is. Wat jou ook overkomt. En ja, het klinkt hard en makkelijker gezegd dan gedaan, maar dit is wel echt waar het over gaat. Wil jij een leven waarin je gelukkig bent en waar je blij van wordt. Wil jij terugkijken volgend jaar met voldoening net als ik nu? Dan zal je die zelf moeten creëren. Niemand anders gaat het voor je doen! Sowieso zal je dan altijd afhankelijk zijn van de ander, en dat is wel het laatste waar je echt gelukkig van wordt. Toch?

Moet ik nu alles alleen doen?

Betekent dit nu dat je alles alleen moet doen?? NEE, natuurlijk niet! Want ook om hulp vragen is verantwoordelijkheid nemen. Maar je moet wel zelf de keuze maken om het anders te willen doen. Om echt voor JOU te kiezen. Je moet wel echt zelf het nodige werk doen. Want niets kom je vanzelf aanwaaien.

Ik WEET dat veel mensen hier moeite mee hebben, om die stap te zetten, om de keuze te maken. Ieder om zijn eigen persoonlijke reden. En dat respecteer ik als geen ander. Maar ik wil je wel echt meegeven dat het ongelooflijk zonde is van je tijd. Want zoals ik al zei het leven is kort. Wachten op het juiste moment heeft geen zin, want die komt er nooit. Het universum zal er alleen maar voor zorgen dat je genoodzaakt wordt om stappen te gaan zetten. De boodschappen van het universum worden harder en luider. Totdat je de boodschap snapt en er wat mee doet. Dus waarom begin je niet vandaag al!! En ik kan je beloven dat als je eenmaal

de commitment aangaat met jezelf wil je NOOIT meer terug. En ik spreek uit ervaring!!

 

Volg of like me
EMAIL
FACEBOOK
LINKEDIN

Een reactie plaatsen